A mogyorókrém születése - avagy szerencsére nem így készül a világ leghíresebb reggelije.
Recept alább.
Bár az 1944-ben Pietro Ferrero által feltalált Nutállát nem fogja helyettesíteni, mégis egy jó alternatíva a házi mogyorókrém, melyet a Mindmegette oldalán találtunk. Ám érdemes vigyázni vele, nagyon durva kalóriabomba! :)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A mogyorót, a diót és a mandulát összeaprítom vagy ledarálom. Miután ez kész, öntök hozzá egy jó adag kakaóport, hogy azzal jól összedolgozza a gép. Az így összedolgozott dolgoknak körülbelül az 1/4-ed része legyen a kakaó. Ehhez hozzáadom a fahéjat és a többi fűszert.
Végül pedig egy kanállal jó alaposan összedogozom mézzel. Fontos, hogy csak annyi mézet tegyünk hozzá, amennyitől már gyönyörűen összeáll, de nem folyik.
Kenhető kenyérre, vagy gyümölcsökkel is ehetjük, de süteménybevonónak is megteszi. Jó ideig eláll hűtés nélkül is.
Képek: Street Art Germani alapján 2×Sült, Nosalty.hu