A mogyorókrém születése - avagy szerencsére nem így készül a világ leghíresebb reggelije.
Recept alább.

mogyorokremszuletese.jpg

Bár az 1944-ben Pietro Ferrero által feltalált Nutállát nem fogja helyettesíteni, mégis egy jó alternatíva a házi mogyorókrém, melyet a Mindmegette oldalán találtunk. Ám érdemes vigyázni vele, nagyon durva kalóriabomba! :)

mogyorokrem.JPGHozzávalók:

  • mogyoró
  • dió
  • hámozott mandula
  • méz
  • natúr kakaópor
  • fahéj
  • ízlés szerint fűszerek, vagy különböző plusz kiegészítők (pl. kókusz, szegfűszeg, chili, szárított gyümölcsök, aprított pisztácia, darált mák, tejszín stb.)

Elkészítés:

A mogyorót, a diót és a mandulát összeaprítom vagy ledarálom. Miután ez kész, öntök hozzá egy jó adag kakaóport, hogy azzal jól összedolgozza a gép. Az így összedolgozott dolgoknak körülbelül az 1/4-ed része legyen a kakaó. Ehhez hozzáadom a fahéjat és a többi fűszert. 

Végül pedig egy kanállal jó alaposan összedogozom mézzel. Fontos, hogy csak annyi mézet tegyünk hozzá, amennyitől már gyönyörűen összeáll, de nem folyik.

Kenhető kenyérre, vagy gyümölcsökkel is ehetjük, de süteménybevonónak is megteszi. Jó ideig eláll hűtés nélkül is. 

Képek: Street Art Germani alapján 2×Sült, Nosalty.hu

Címkék: recept házilag nutella mogyorókrém

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr704684739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása