Akár ilyen élményben is részesülhetnének a Székesfehérvárra látogatók az augusztusi hétvégéken. Ám ennél sokkal inkább felhasználóbarát és persze robbanásmentes interaktív idegenvezetésre várják a városba érkezőket a Történelmi Kavalkád szervezői és a Szabad Színház színészei minden pénteken, szombaton és vasárnap a Történelmi Belváros utcáira.  

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a reformkortól időrendben visszafelé haladva ismerkedhetnek meg a Kavalkádra látogatók az Élő-Képes Krónika interaktív idegenvezetés keretein belül. Az Európa-szerte egyedülálló, látványos és szórakoztató séta a Szabad- Színház színészei segítségével 12 állomáson prezentálja legnagyobb csatákat, az államalapítást és a magyar színművészet kialakulását – hogy csak párat említsünk.

kavalkad2012.jpg

„A Történelmi Kavalkád rendezvény egy olyan programsorozat, amely az augusztusi hétvégéken a turisták szórakoztatását, a belvárosban töltött idő meghosszabbítását, a jó hírnév megalapozását célozza, valamint az egyes civil hagyományőrző csoportok partnerségben való együttműködését, és a fejlesztésben rejlő lehetőségeket hivatott bemutatni, igazolni. Az idei nyáron négy hét áll rendelkezésre, hogy megmutassuk a város turisztikai nevezetességeit és hagyományait a városlakók és a turisták előtt” – tudtuk meg Nagy Judit szervezőtől.

A főrendezvény augusztus 03-án, pénteken kezdődik, és egy hónapon keresztül minden pénteken, szombaton és vasárnap várja közönségét.

Címkék: székesfehérvár séta idegenvezetés augusztus élő-képes krónika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr294683936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása