Munkahelyemen már bevett szokássá vált, hogy kéthetente hétfőn összeül a vendégek apraja nagyja, hogy a személyzettel közösen jól belakmározzon az otthon készített süteményekből. Ilyenkor mindenki lázasan készül az estére, a konyha majdhogy csak csatatérré változik, s mindenki nagy megelégedettségére érkeznek a finomabbnál finomabb ételek!

Ezen a héten én voltam a soros, s már tegnap elkészítettem a család két favoritját. Még a svéd barátainktól kaptuk a SNODDAS receptjét, mely elég gyakran készül nálunk, hiszen az elkészítése pofon egyszerű, relatíve költséghatékony, és tartalmaz annyi cukrot, hogy egy hétre kielégíti az édesség vágyunkat. Na jó, ez a mondat kellően ki van színezve, nem, nem elégíti ki… de ez titok :-]

Kezdésnek keverjünk ki robotgéppel két egész tojást és 3 dl cukrot, majd dolgozzunk el vele 150 g margarint és 1,5 dl tejet. Egy másik tálban keverjünk össze 4,5 dl lisztet 2 evőkanál kakaóval, egy csomag sütőporral és vaníliás cukorral, majd az egészet dolgozzuk bele a masszába. Miután csomómentesre kikevertük, 225 °C-os sütőben 10-15 percet süssük.

Mikor kihűlt, kenjük a tetejére a következő masszát: 50 g olvasztott margarint keverjünk ki 3 ek. főtt kávéval, 1 ek. kakaóval, 3 dl porcukorral s egy csomag vaníliás cukorral. Ha túl sűrűre sikerült – mint az én esetemben – egy kis olvasztott margarint keverhetünk még bele. A tetejét megbolondíthatjuk kókusszal is!

Hagyjuk megdermedni, s már szeletelhetjük is!

A képet innen kölcsönöztem.

 

 

Címkék: kávé svéd svédország süti recept desszert snoddas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr353983188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása