Ez a délutáni falatka, vagy zsúrkaja, vagy nem is tudom, mi csak azért készült el, mert jól hangzott a neve. Viszont lehetőleg ne fűtési szezonba sütögessünk Piadina-t, mert ez is egy kelt tészta, és sokan nem bírják a hihetetlen olajszagot – szellőztetés kötelező!

 

Nézzük, mi kell hozzá?

60 dkg liszt, 15 dkg sertészsír, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 + 1/4 teáskanál só, langyos víz

Gyúrjunk a hozzávalókból kemény tésztát (keményebbet,mint a pizzatészta), majd 30 percig hagyjuk pihenni. Formázzunk 12 gombócot, és ezeket nyújtsuk ki 1-2 mm-es, kerek lapokká. Forró teflonserpenyőben (zsíradék nélkül!) egyenként süssük ki a lepényeket, mindkét oldalukat kb. 1-1,5 percig. Fogyasztásig tartsuk melegen konyharuhában. A lepényeket tetszés szerint tölthetjük például olasz szalámival, mortadellával, különféle darált kolbászokkal, többféle sajttal, sajtkrémmel, sült hagymával stb. Ha nem sütés után esszük, töltelékkel együtt kontaktgrillben melegítsük át!

Isteni!

 

Mónika

Címkék: recept sós tészta kelt töltött falatka piadina

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr801933435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dolcevita 2010.04.19. 13:44:18

ez majdnem szó szerint az én receptem, nem?

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.04.20. 23:34:32

@dolcevita: Szia, sajnos erről nincs információm, ugyanis a receptet (mint láthatod lejjebb) az egyik kedves olvasónk, méghozzá Mónika küldte be, s mint a Szabályzatban is megfogalmaztam, a kapott tartalmakért felelősséget nem áll módomban vállalni, s ha nem kapok forrást, azt nem tudom kitenni. Kérlek, ha úgy gondolod, hogy ez a saját cikked másolata, küld el az ide mutató linket; ezzel párhuzamosan felveszem a kapcsolatot a cikk írójával, és pillanatok alatt kiderül, honnan is származik az valójában! Minden esetre kérlek, küldj egy e-mailt a ketszersult.blog csiga gmail.com címre, ahol továbbítom az eredeti levelet!
Megértésed köszönöm, és amennyiben valóban sértettük a poszttal a szerzői jogaidat, természetesen aszerint korrigáljuk a későbbiekben!
További szép napot,
főszerk.

moncsi89 2010.04.21. 16:42:14

A receptet egy újságban olvastam.

vadolo 2010.04.28. 21:20:53

aki még nem kóstolta a piadinát szerintem menjen el a nagy sándor józsef 1 szám alá , ahol megnyílt az Italia Nyam Nyam , a volt Adria büfé , akik a déliből költöztek át,bővebb választék van , de a minőség és kiszolgálás váLtozatlan ( mindenki beszél olaszul ) ÉN IS OTT GYAKORLOM AZ OLASZT.

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.04.29. 19:38:01

Wao Vadolo, grazie! ;) Quando sono a Budapest, anderemo, e provero piú!

vadolo 2010.04.30. 21:16:35

@kétszersült: ma quando sei a budapest? vivi qui , o in ungheria? per favore rispondi ,ciao ,saluti.

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.05.01. 16:22:03

Ciao Vadolo,
ho abita a Székesfehérvár, e martedi anderemo a Budapest una konferencia.
Cosí io faccio questo portal ;)
Ti piace, opperto solo questo ricetto cosí hai guardata?
Saluti a te, anc’io :)
Ciao, buona serata!

darkatti 2010.05.02. 22:31:21

A piadina.ini.hu (Italia Nyam Nyam , a volt Adria büfé) az új oldal címe, új hely, még nagyobb választék, de a minőség a régi!
(igen, az volt a reklám helye :) )

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.05.03. 21:03:59

@darkatti: köszi a linket!
Ha esetleg a cégnál dolgozol, és valódi reklámot szeretnél, írj a ketszersult.blog@gmail.com címre ;)
Amúgy jó az oldal! És azok a képek! Nyammmmm!

pAnna 2010.05.05. 16:50:55

Érdekelne,hogy ért-e valaki a cikk írói közül a piadina sütéshez,mivel ellentét van a dologban.Nem kell az olajszagot szellőztetni,mivel nem olajban sül,élesztő nem kell hozzá,így nem kelt tészta,60 dkg.lisztből hogy lehet 12 darabot sütni?Nekem 50dkg-ból 6-7 piadina méretű darab sikerül. Kevés víz kell a formázhatóság miatt,tejjel helyettesítve keményebb,száraz fehérborral aromásabb lesz.Sütés közben a keletkezett hólyagot villával ki kell szúrni,hogy csökkentsük a belseje sütését,kivül ropogós marad,belül puha.Bocs a komment de nem bírtam ki.

moncsi89 2010.05.05. 18:19:45

Igazad van,ez valóban nem kelt tészta,nem kell élesztő hozzá és olaj sem,de én rosszul voltam mikor csináltam.

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2010.05.05. 21:05:59

Kedves @p.hédi, köszönjük az észrevételt - ezekből tanulunk.
Mónika, a cikk beküldője mint láthatod, már leírta tapasztalatait.
Személy szerint nekem - jelenlegi munkáim miatt - még nem volt lehetőségem elkészíteni ezt a kompozíciót, ezért ez ügyben nyilatkozni nem tudok, minden esetre szeretettel várok minden észrevételt a Piadinával kapcsolatban!
süti beállítások módosítása