Mivel itt a tavasz szerettem volna csinálni egy egyszerű és új süteményt és rátaláltam erre. Egyszerű és nem is drága. Én tejcsokoládét reszeltem rá, habár szerintem étcsokoládéval jobban mutat.

 

Diós Vaníliás szelet

Hozzávalók 8-10 szelethez:

A tésztához: 3 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg darált dió, csipet fahéj, 1 dl tej, 1 dl

olaj, fél csomag sütőpor.

A krémhez: 2,5 dl tej, fél csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél vaníliarúd, 30 dkg

vaj vagy margarin, 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor.

A tojáshabhoz: 3 tojásfehérje, 12 dkg cukor, fél citrom leve és héja, reszelt csokoládé a díszítéshez.


A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk. A tésztát papírral fedett tepsibe borítjuk, és 160 C fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk, a tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliát és a puha margarint. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük. A tojáshaboz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet, és a citrom reszelt héját is hozzákeverjük, A tojáshabot a vaníliakrém tetejére, és reszelt csokoládéval díszítjük.

 

Mónika receptajánlata

 

Címkék: tavasz süti dió recept csoki vanília desszert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr421929135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása