A minap látott napvilágot egy fogyasztói panasz, miszerint a Házi Arany jogtalanul használja a „Magyar Termék” plecsnit. A hatalmas – szerintem jogos- felháborodást az váltotta ki, hogy a Házi Piros Paprika Kft. olyan import termékeit tünteti ki ezzel a címmel, amik csak annyiban magyarok, hogy azokat itthon csomagolták.

 

A Magyar Termék (MT) Nonprofit Kft. tájékoztatója szerint csak azok a termékek dicsekedhetnek a hazaisággal, melyek megfelelnek ezen kritériumoknak:

                        a magyar termékek megkülönböztetése a piaci áruválasztékban,

                        a magyar termékek hangsúlyozása,

                        a tanúsítottan jó, megbízható minőségű termékek megkülönböztetése, előtérbe helyezése,

                        a magyar-előállítók védelme, pozitív diszkrimináció,

                        a fogyasztók tájékoztatásán keresztül a fogyasztói döntések befolyásolása,

                        a gyártók ösztönzése a minőségfejlesztésre, ezáltal közvetett módon a gazdaság fejlesztése,

                        az országimázs erősítése.

 

Ezek ismeretében én úgy gondolom, hogy ha valamit Magyar Terméknek minősítünk, akkor az egy, a kis hazánkban termelt, előállított, termesztett, nevelt, stb. terméknek kell lennie. Úgy vélem, ha a termék nem felel meg a „józan paraszti eszemmel végiggondolt kritériumoknak”, messziről sem hívhatjuk magyar terméknek, és ez így a vásárlók félrevezetése!

                         

Természetesen reagált a panaszra a MT Kft. is, azonban még mindig nem lett kijelentve, vajon hogy mondhatják egy, mondjuk Brazíliában termelt fekete borsra, hogy az magyar?

 

Nos, Ön szerint, Kedves Olvasó,

Mi a csuda az a Magyar Termék?

 

Sőt, játszunk egy kicsit: küldjön be olyan termékek fényképeit, ami ránézésre hazai, ám az apróbetűs részt böngészve hamar kiderül, olyan messze van ettől a címtől, mint Makó Jeruzsálemtől!

Az a kedves pályázó, aki a legtöbb és egyben a legkülönbözőbb fényképet küldi be, megajándékozzuk egy-egy csomag Házi Arany importált Magyar Termékkel!

 

Ide várom: ketszersult.blog@gmail.com

 

 

A fénykép a Tékozló Homár Blog ide tartozó bejegyzéséből származik!

 

Címkék: magyar átverés termék hamis paprika bors hazi arany

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr461913045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása