A famíliámban sokak szerint talán csak egy tipikus sütemény dukál kifejezetten a férfiak szájíze szerint – cáfolom, én speciel nem eszem meg -, s ez nem más, mint a lekváros-diós töltetű zserbó. Gondolom, jópár család asztalán ott díszelgett húsvét alkalmából ez a desszert is, s gondolom mindenki fejből fújja a receptúrát, ám remélem, lesz, akinek segítséget nyújt az alábbi zserbó recept.

 

Ám a zserbó név nem csak az édességkedvelők számára lehet ismert: a minap kaptam meg a hasonló névre keresztelt együttes albumát osztálytársamtól, amiben Szabó Dávid, Zsurkán Zsanett és Muhari Tamás énekli fel nem megszokott háttérrel mondjuk a János legyen fent a János hegyen, vagy éppen a Lesz maga juszt is az enyém című slágereket. Sajnos utóbbi két művész bibliográfiáját egyáltalán nem ismerem, Dávidról már annál többet tudnék beszélni. Aki kíváncsi Dávid egy-két előadására, kattintson például ide, hogy betekintést nyerhessen az operett- és musical énekes srác Bódi Barbis duettjének szösszenetébe, ahol a MÜPA gáláján a Shimmy-t adják elő – kiváltképp fergeteges hangulatban!

 

Zserbó:

35 dkg liszt

1 db tojás

5 dkg cukor

15 dkg zsír vagy margarin

1 dl tej

2 dkg élesztő

csipetnyi sütőpor

Ezeket jól összedolgozzuk, és 2 felé osztjuk, lekvárral és 25 dkg diót cukorral összekeverjük és a lekvárra hintjük. Egy órát pihentetjük a tepsiben, és úgy sütjük. Tetejére csokimáz.

Máz:
5 kanál cukor

2 evőkanál kakaó

3 evőkanál víz kb.5 percig főzzük, utána 5 dkg vajat teszünk bele.

 

Mónika

 

Címkék: süti recept desszert zserbó szabó dávid muhari tamás zsurkán zsanett

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr731067767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása