Nemrég hívta fel anyum Limara-pékasszony blogjára a figyelmemet, mely annyira megtetszett, hogy a szemfüles olvasó már pár napja láthatja őt is az ajánlataim között. Kaptunk is az alkalmon, ha már rábukkantunk, és a ma reggeli főtt sonka és kaszinótojás mellé megsütöttük a foszlós kalácsát.

 

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tejszín

  • 2 egész tojás

  • 1 tojásfehérje

  • csipet só

  • 3 ek. cukor

  • 50 dkg liszt

  • 2 dkg élesztő

  • 1 tojás sárgája

Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat a tojássárgája kivételével és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre borítom. Kétharmad részéből kb. 40 cm hosszú rudat sodrok, amit félbehajtok és megcsavarok. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, a közepébe egy nyújtófával mélyedést készítek. A tojássárgáját kevés tejjel elkeverem és a mélyedést kikenem vele. A maradék tésztából három vékony hurkát sodrok, megfonom és a mélyedésbe teszem.

Hagyom duplájára kelni, lekenem az egészet a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 30 percig. Ha szükséges félidőben letakarom a tetejét, hogy ne égjen meg.

A receptet Limara írta, és a nyers tésztát ábrázoló képet is ő készítette.

 

Címkék: húsvét recept kalács desszert foszlós kalács

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr181061597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása