A torkoscsütörtök mintájára idén hagyományteremtő céllal szervezik meg hazánkban a borszerdát, amikor az akcióhoz csatlakozó éttermek, kocsmák, pubok és szórakozóhelyek minden hazai bort féláron adnak, valamint minden főételhez meghívják vendégeiket egy pohárra a ház borából.

 

Ám annak ellenére, hogy bornemzet vagyunk, még nem minden vendéglátóipari egység rendelkezik saját borral, ezért erre a napra kineveznek egy vörös- vagy fehér nedűt annak – és csak reménykedhetünk, hogy nem a szomszéd kannására jut a választás.

Bornemzet vagyunk, állítják sokan, és gondoljuk magunkról, mégis annak ellenére, hogy klimatikus adottságokban, ásványokban és domborzatban változatos országunkban szinte egyáltalán nincsenek minőségi borkóstolók, és a gasztronómiájában nagy bornemzetnek vallók mögött is messze elmaradunk.

 

Bornemzet vagyunk, borkultúra nélkül. Hiába ajánlom akár télen, akár nyáron a szőlő levét, jó, ha minden tizedik asztalhoz vihetek ki egy-egy palackkal (és most nem gondolok a fröccsre beülő nyugdíjas csoportokra a Balaton parti étterem esetben). Nem kér a kutya sem, mert egy pohár bor némileg drágább, mint az üdítő, és a vendégnek sokszor fogalma sincs, az éppen választott fogáshoz melyik bort érdemes kérni. Kísérletezni szabad és ajánlott is – szóval ne féljünk odafordulni a pincérhez, és megkérdezni, ehhez éppen melyik passzol?!

 

Tehát: éppen ezért szervezték meg az április 29-i borszerdát: kóstolj minőséget olcsón, és tölts egy kellemes estét! És mivel a nulltolerancia erre a napra is érvényes, megannyi taxi- és pótsofőrszolgálat csatlakozott a számos borkereskedő mellé!

 

Bővebb információ és az éttermek listája a hivatalos honlapon olvasható!

 

A kép a szlovák Utazás oldalról van!

 

Címkék: vörös fehér bor akció étterem rosé borszerda

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr351058359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása