Amikor a fővárosba utazom, előszeretettel szállok fel a Veneziából induló nemzetközi gyorsra, ott is a közvetlen kocsiba, hogy olasz tudásomat kamatoztathassam az ott utazókkal. Ilyenkor rendszerint kiválasztok egy szimpatikus olaszt (és csak a szerencsében bízom, hogy ő nem éppen egy horvát volt, mivelhogy az EuroNight Zágrábon keresztül gurul be hazánkban a gyékényesi határon), és elkezdek vele beszélgetni.

Így futottam össze legutóbbi alkalommal Lucillaval, aki elmondása szerint kisebb világjáró: a római születésű nő fél életét még a csizma egyes pontjain, majd Magyarországon, most pedig a Spanyol Riviérától szinte egy köpésre telepedett le.

Ilyenkor sokminden szóba kerül, nem volt ez másként legutóbb sem, s mikor kiderült, hogy a színház mellett a vendéglátás éltet igazán, kapott az alkalmon, hogy kifejtse felháborodottságát: az egy hatalmas hazugság, hogy az úgynevezett TV-paprika a hipermarketek polcaira spanyol földről származna, ugyanis ott annyira rossz a termőföld – sőt, úgy hozatják, hogy 5-10 cm vastagon a homokos-meszes-löszös talajra fektessék -, hogy csak és kizárólag fóliás megoldással termesztenek, de hogy ő ott még sárga színű, tölteni való paprikát ott nem látott, az is biztos! Igen, pritamin, az van, na meg chilli is, pepperoniban sincs hiány, de ilyen?!

Hát elhittem neki, mert még nem tapasztaltam meg igazát.

Az már csak hab volt a tortán, mikor elmesélte, hogy a tonhalnak, legalábbis amit a tengerből kihalásznak (és aranyárban adják) nem szürke, annál inkább a lazacnál kicsit enyhébb rózsaszín a húsa! Hát ezt is elhittem, és ennek tudatában közlöm le a Mindmegette oldalán is megtalálható tonhalas-uborkás csukott szendvics készítésének mibenlétét. (Egy kis érdekesség: itt már írtam a legnagyobb tonhal históriájáról, ami mintegy húsmillióért kelt el.)

 

2 kis (20 dkg-os) tonhalkonzerv,

3 tojás,

16 szelet toastkenyér,

15 dkg tavaszi krémtúró,

2 paradicsom,

6 szem hónapos retek,

néhány fejes saláta levél,

fél kígyóuborka,

6 evőkanál majonéz,

1 evőkanál kapribogyó,

só,

bors

 

A tojásokat keményre főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, felszeleteljük. A tonhalat és a kapribogyót lecsöpögtetjük, majd villával összetörjük. 3 kanál majonézzel összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A megmosott salátaleveleket nagyobb darabokra tépdessük. 4 szelet toastkenyeret megkenünk a tonhalas krémmel, beborítjuk tojáskarikákkal és salátalevelekkel. Ráfektetünk 4 szelet kenyeret és kissé összenyomjuk.
További 4 szelet kenyeret megkenünk a maradék majonézzel összekevert tavaszi krémtúróval. Vékonyan felszeletelt paradicsom-, retek- és uborkakarikákkal beborítjuk. Ráfektetjük a maradék kenyeret és kissé összenyomjuk. A szendvicseket átlósan kettévágjuk.

A képeket a Horgász.hu-ról, a Bűvös szakács blogról, a ZöldséGyümölcs portálról vettem.

 

 

Címkék: tv paprika recept paprika tonhal szendvics uborkás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr371052682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása