Végre nem kell közel hétszáz forintot kiadni, hogy mennyei desszertet csipegethessünk.

Sőt: a Mozart golyókat otthon pofon egyszerű elkészítni! S közben valamely szinfóniáját hallgatni - sokszoros élvezet és relaxáció...

 

10 dkg mogyoró (kerek)

10 dkg porcukor

1 tojásfehérje

tortabevonó

 

A mogyorót serpenyőben sűrű keverés és rázogatás mellett megpörköljük. Ha már barnák konyharuhára szedjük és dörzsöléssel a héját eltávolítjuk. Ezután a mogyikat ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a tojásfehérjét. Addig gyúrogatjuk, míg teljesen össze nem áll. Aprócska gombócokat formázunk belőle és fogpiszkálóra szúrva, olvasztott tortabevonóban megmerítjük. Hűtőben tároljuk.

Amennyiben az eredetihez leginkább hasonló finomságot szeretnénk kapni, a masszát sodródeszkán némi porcukron nyújtsuk ki, egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagdossuk, s sűrű, kihűlt kakaókrémmel töltsük meg, úgy formázzuk golyókká!

A sűrű kakaókrém: olvassz vajat, majd keverj hozzá cukrot és kakaóport. Engedd fel annyi tejjel, hogy egy kemény masszát kapj, forrald ki, és hűtés után már töltheted is vele a masszát!

 

A sok kis kép innen való.

 

Címkék: mozart recept mogyoró desszert golyó kakaókrém

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr941023614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cukroskata · http://cukroskata.blogspot.com 2009.03.25. 01:25:22

Kedves kS, Pathi, Guide és Gerdusz. Igazán szép a fejléc, kár, hogy a mandulás kétszersült képe az én blogomról van. cukroskata.blogspot.com/2007/11/manduls-ktszerslt-manduls-ktszerslt.html

Kérlek, hogy a saját blogszabályzatotok szerint vegyétek le, vagy tüntessétek fel a forrást. Kata

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2009.03.25. 17:41:13

Kedves Kata, igazán örülök, hogy tetszik a banner, a montázs készítőjének továbbítjuk dicséreted! Kérésednek eleget teszek (bár úgy gondolom, helyénvalóbb lenne a hivatalos e-mail címen ilyen és ehhez hasonló kérésekkel élni -ez is benne van foglalva a szabályzatba! Tehát: ketszersult@index.hu). Mindenesetre megjelentetem neved, mint a kép egyik szerzőjét, viszont - a későbbi hasonló helyzetek miatt- felhívom figyelmed, hogy a "Szerzői jogaidat" csak abban az esetben érvényesítheted, ha művedet eredeti formában használjuk fel, forrásmegjelenítés nélkül.
Legyen szép napod, várunk vissza a továbbiakban is!

Macuska 2009.03.25. 18:06:18

@cukroskata:

Miért olyan nagy tragédia, hogy a Te képedet tették ki? ... ez szerintem csak kukacoskodás...

cukroskata · http://cukroskata.blogspot.com 2009.03.25. 19:17:41

Ez nem kérés, és semmi hivatalos nincs benne. Ez a kép az enyém akkor is, ha az eredetiből egy kivágott részlet. Ha megkértetek volna, szívesen odaadtam volna, de ez a kioktató hangnem az én udvarias levelemre nem helyénvaló.

Macuska, semmi tragédia nincs benne, csak -ahogy azt a többi felhasznált képnél tették- fel kell tünteni a forrást.

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2009.03.25. 22:50:53

@cukroskata: Kedves Kata, levelemmel legkevésbé sem szerettelek volna kioktatni, amennyiben ezzel kellemetlenséget okoztam, szíves elnézésed kérem - a jogszabály nem szó szerinti idézése inkább figyelemfelkeltés, mint ejnye-bejnye hangvételű volt! Kérlek jelezd vissza, megfelel-e a forrásmegjelenés (Szabályzat 6. Banner pontja) vagy sem!

cukroskata · http://cukroskata.blogspot.com 2009.03.27. 13:29:23

@kétszersült: Kedves Kétszersült, a forrás megjelölésével a dolog el van intézve. Igazán nem akarok vitatkozni, de nem tudom milyen jogszabályt idéztél.

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 16. § (1) bekezdése értelmében a szerzői jogi védelem alapján a szerzőnek kizárólagos joga van a mű egészének vagy valamely azonosítható részének anyagi formában és nem anyagi formában történő bármilyen felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére.

kétszersült · http://www.ketszersult.blog.hu 2009.03.27. 15:41:14

@cukroskata: Kata, örülök, hogy utána néztél Te is a jogszabálynak, én egy kiskapus alpontot ismertem ezek szerint, egy jogi képviselő szavai alapján. Örülök, hogy tisztáztuk a helyzetet!
További kellemes napot, főleg, hogy végre beköszöntött a tavasz :)
süti beállítások módosítása