Ez az egyetlen „gyümölcs”, amit ehetek. Na jó, nem, ott van még a citrom és a lime, de aztán másról már álmodni sem szabad. Nem hiányzik, megszoktam, eszek helyette rengeteg zöldséget és salátát. De nem ez a lényeg, hanem hogy nem riasztotta vissza Mónikát a minapi „levesbotránya”, büszkén továbblépett a hibáján, és prezentálta, milyen desszertet készítettek! Pont jókor, már kérni akartam valakitől a receptet :)

 

A bátyám őszibarack süteménye:

30 dkg cukor, 20 dkg zsír, 2 tojássárgáját kikeverni, majd 3 evőkanál liszt, 2dl tej, 1 kávéskanál szódabikarbóna.1 órát pihentetjük.75 dkg liszt és diónyi gombócokat formálunk belőle. Ha megsült még melegen a gombócok közepét kikaparjuk.

Krém:
a kikapart morzsa, 20 dkg vaj, 1/2 dl rum, 35-40 dkg porcukor,2 dkg kakaó. Ezzel a gombócokat megtöltjük, aromával színezzük, cukorba forgatjuk.

 

Címkék: süti recept sütemény desszert őszibarack

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszersult.blog.hu/api/trackback/id/tr981018399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása